13/05/2015 
Радионице за ученике посвећене климатским променама и природном хазарду одржане су у ОШ „Никола Тесла“ у Великој Реци 11. маја и ОШ „Крупањ“ у Крупњу 12. маја, у наставку едукативне кампање пројекта „Дијалог за превенцију природног хазарда“.
Учествовало је укупно 160 ученика, узраста од петог до осмог разреда, који су у оквиру два школска часа били у прилици да сазнају више о појму и примерима природног хазарда, узроцима климатских промена и утицају промене климе на живи свет. Речи је било и о могућностима смањења загађења и емисије штетних гасова, као важних предуслова за ублажавање климатских промена.

Сличне радионице крајем априла одржане су за основце у Радаљу и Љубовији, где је учествовало око 170 ученика.
У оквиру едукативне кампање, која завршава крајем маја, биће одржана још једна радионица, у основној школи у Љубовији, на тему „Имам право да знам“, посвећену механизмима за учешће јавности у одлучивању о питањима заштите животне средине.
Циљ едукативне кампање о природном хазарду и климатским променама којом су обухваћени ученици неколико основних школа са подручја општина Мали Зворник, Љубовија и Крупањ је подизање свести деце о питањима која се тичу животне средине.