Мали Зворник, 20.05.2014.г./09.00 h/

У селу Радаљ у оштини Мали Зворник, због појаве клизишта и урушавања кућа, данас су евакуисана још четири домаћинства. До сада је на подручју малозворничке општине због поплаве и клизишта из својих домова евакуисано 80 лица.

Непогоде су разориле инфраструктуру у општини, али на срећу није било људских жртава.


Клизиште код старог моста у Малом Зворнику за сада мирује, пут је рашчишћен, али је забрањен за саобраћај због могућности новог одрона. Пролаз је омогућен само за хитне случајеве. Због овог клизишта у Мали Зворник данас су стигли стручњаци из Саобраћајног института Цип који треба да процене даљу угроженост подручја од клизишта и дају своје мишљење у вези решавања овог проблема.

Непрекидно се ради на успостављању снабдевања струјом и водом, телефонски и интернет веза у свим деловима у којим је то могуће.

Деца не иду у школу већ четири дана, јер за то не постоје услови. Саопштено је да ће тако бити до даљњег. 


У села Доња Трешница и Подгај, која су најтеже погођена непогодама, данас је хеликоптером Војске Србије допремљена хуманитарна помоћ становништву. Нешто после 17 часова у Доњу Трешницу се запутио и конвој од неколико теренских возила помоћи коју су прикупили грађани Лознице. Иста група грађана је била прва која је довезла хуманитарну помоћ и у Крупањ.


Малом Зворнику је и даље најпотребније брашно, квасац, со, уље, вода за пиће и конзервирана храна, средства за хигијену и дезинфекцију, пумпе за измуљавање, агрегати, механизација, грађевинске машине, грађевински материјал, алати, крампе, лопате и сл., гумене чизме за одрасле и мањи дечији бројеви. Такође је неопходна сточна храна.

У Мали Зворник у протекла три дана стигло је преко 15 тона различите помоћи, која ће према потребама бити дистрибуирана угроженом становништву.