18.02.2017.

Однедавно млади у Малом Зворнику имају могућност да високо образовање стекну у свом месту. Наиме, овде је у текућој школској години отворено издвојено одељење Факултета за пословне студије и право Универзитета „Унион – Никола Тесла“ из Београда, који студенте едукује у области права, економије, безбедности и менаџмента. Програм факултета похађа око 15 полазника, а настава се одвија понедељком у просторијама библиотеке. 

Отварање одељења високошколске установе у Малом Зворнику, које ће житељима ове и суседних општина дати већу шансу за стицање академског знања и звања, иницирано је пре две године од стране општинског руководства, које је било одлучно у намери да грађанима омогући доступније студирање, уз мање трошкова.

Поводом остварења плана о отварању одељења факултета, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић изјавио је да је, као отац два студента, врло добро свестан трошкова које студирање изискује, те да је у том смислу отварање одељења факултета у Малом Зворнику веома значајно за већину родитеља и будућих студената.

“Захваљујући отварању овог одељења, сви који желе да студирају имају прилику да то чине у свом месту и да, без великих трошкова, које би иначе имали школујући се у неком од већих градских центара, стекну квалитетно образовање”, рекао је Јевтић.

Факултет за пословне студије и право (ФПСП) Универзитета „Унион – Никола Тесла“ из Београда је модеран факултет, чији су сви студијски програми акредитовани. На овом факултету у понуди су основне, мастер и докторске академске студије у области права, економије, безбедности и менаџмента. Факултет припада Интегрисаном образовном систему за друштвене и природне науке, који поред ФПСП чине Факултет за стратешки и оперативни менаџмент, Научно – истраживачки центар, Акредитована високошколска јединица Трстеник, Средња правно – економска школа и Основна школа „Повратак природи“.

Факултет реализује и акредитоване студијске програме који се изводе на даљину (ДЛС).