18.02.2017.

Odnedavno mladi u Malom Zvorniku imaju mogućnost da visoko obrazovanje steknu u svom mestu. Naime, ovde je u tekućoj školskoj godini otvoreno izdvojeno odeljenje Fakulteta za poslovne studije i pravo Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda, koji studente edukuje u oblasti prava, ekonomije, bezbednosti i menadžmenta. Program fakulteta pohađa oko 15 polaznika, a nastava se odvija ponedeljkom u prostorijama biblioteke. 

Otvaranje odeljenja visokoškolske ustanove u Malom Zvorniku, koje će žiteljima ove i susednih opština dati veću šansu za sticanje akademskog znanja i zvanja, inicirano je pre dve godine od strane opštinskog rukovodstva, koje je bilo odlučno u nameri da građanima omogući dostupnije studiranje, uz manje troškova.

Povodom ostvarenja plana o otvaranju odeljenja fakulteta, predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić izjavio je da je, kao otac dva studenta, vrlo dobro svestan troškova koje studiranje iziskuje, te da je u tom smislu otvaranje odeljenja fakulteta u Malom Zvorniku veoma značajno za većinu roditelja i budućih studenata.

“Zahvaljujući otvaranju ovog odeljenja, svi koji žele da studiraju imaju priliku da to čine u svom mestu i da, bez velikih troškova, koje bi inače imali školujući se u nekom od većih gradskih centara, steknu kvalitetno obrazovanje”, rekao je Jevtić.

Fakultet za poslovne studije i pravo (FPSP) Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda je moderan fakultet, čiji su svi studijski programi akreditovani. Na ovom fakultetu u ponudi su osnovne, master i doktorske akademske studije u oblasti prava, ekonomije, bezbednosti i menadžmenta. Fakultet pripada Integrisanom obrazovnom sistemu za društvene i prirodne nauke, koji pored FPSP čine Fakultet za strateški i operativni menadžment, Naučno – istraživački centar, Akreditovana visokoškolska jedinica Trstenik, Srednja pravno – ekonomska škola i Osnovna škola „Povratak prirodi“.

Fakultet realizuje i akreditovane studijske programe koji se izvode na daljinu (DLS).