Због изливања трешничке реке, бројних одрона и клизишта село Доња Трешница у општини Мали Зворник већ четири дана потпуно је одсечено од остатка света. 

У прекиду су саобраћајне и телефонске везе ка овом селу као и снабдевање водом и струјом, због чега је Штаб за ванредне ситуације општине Мали Зворник издао  наређење да се хитно прокопа алтернативни правац који преко Горњег Читлука води ка овом селу. У питању је стари брдски пут којим се крећу само запрежна кола. Уз велике напоре,  данас касно после подне спасилачка екипа успела је да се, после неколико дана прекида у комуникацији, пробије до села и угроженом становништву допреми нешто хране, воде и лекова. 

Према речима једног од учесника ове акције Богдана Дукића, ситуација у Доњој Трешници је равна катастрофи. Центар села прекривен је водом и муљем и затрпан стаблима дрвећа. Порушенe су електричне и телефонске бандере и уништена комплетна путна и друга инфраструктура. 

С обзиром да је у селу пуно старих и болесних право је чудо да за време непогода није било људских жртава. Дукић је закључио да је ситуација у овом селу нешто незапамћено и до сада невиђено. Штаб за ванредне ситуације Мали Зворник очекује помоћ војске и државе  и медија у решавању проблема у овом селу. 

С обзиром да је најављени долазак хеликоптера изостао, за сутра је у плану упућивање механизације ка овом селу и покушај рашчишћавања терена.  

Извор: Радио Дрина д.о.о.