04.08.2017. godine

Povodom upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda na očekivane veoma visoke temperature predstojećih nekoliko dana u Srbiji, koje bi u dane vikenda lokalno mogle premašiti 40 stepeni Celzijusa, i uvođenja crvenog meteoalarma, Opštinski štab za vanredne situacije u Malom Zvorniku doneo je danas odluku o preduzimanju adekvatnih mera u opštini, s ciljem zaštite od visokih temperatura.

U odluci je konstatovano da najavljene visoke temperature mogu nepovoljno uticati na zdravlje i živote ljudi, te izazvati požare na otvorenom.

Štab je upozorio građane da je paljenje vatre na otvornom prostoru strogo zabranjeno, te da su dužni da ukoliko primete požar odmah obaveste nadležnu vatrogasno-spasilačku službu, na telefon 193.

Ukoliko se pojavi potreba za nedostajućom vodom za piće, građani treba da se jave komunalnom inspektoru Opštine Mali Zvornik, na telefon 472-816.

Prema odluci Opštinskog štaba za vanredne situacije, JKP „Drina“ Mali Zvornik u obavezi je da narednih dana redovno proverava snabdevanje građana vodom za piće i o eventualnim poteškoćama obavesti Štab, kao i da obezbedi cisterne sa vodom za piće za naselja Donja Borina i Donja Trešnjica, kao i za sva druga naseljna mesta na području opštine Mali Zvornik gde se ukaže potreba, a po odobrenju komunalnog inspektora.

Od zaploslenih u Domu zdravlja u Malom Zvorniku očekuje se da narednih dana pojačaju aktivnosti na obezbeđenju dovoljnog broja sanitetskih i patronažnih ekipa, dok je Šumsko gazdinstvo „Boranja“ u obavezi da pojača aktivnosti zaposlenih na preduzimanju preventivnih mera na sprečavanju nastanka požara, kao i u slučaju pojave požara u narednom periodu.

 

 

Ljiljana Ristanović