Обавештавају се грађани општине Мали Зворник да ће испред Дома здравља у Малом Зворнику бити постављен мобилни мамограф од 24.03.2016. до 27.04.2016. године. Радно време мобилног мамографа је од 10-18 сати.

Позивају се све жене старосне доби од 50-69 година да дођу на превентивни преглед. Преглед је бесплатан и није потребно да пацијент има оверену здравствену књижицу. Сам преглед траје око 20 минута, а резултати стижу поштом на кућну адресу за око шест недеља. Ови прегледи су изузетно значајни, нарочито за циљну групу жена од 50-69 година, јер се мамографским прегледом могу уочити промене које доводе до рака дојке у раној фази, када је проценат успешног излечења преко 90%.

У циљу повећња обухвата мамографским прегледом, на скрининг мамографију могу се одазвати и жене од 40-49 година, али уз претходни упут специјалисте гинекологије.

Реализација прегледа мобилним мамографом у Малом Зворнику резултат је сарадње Министарства здравља, Канцеларије за скрининг рака, Института за медицину рада „др Драгомир Карајовић“, Института за онкологију и радиологију Србије, Завода за јавно здравље Шабац, Општине Мали Зворник, Дома здравља Мали Зворник.

Информативни флајер – Канцеларије за скрининг>>>