Obaveštavaju se građani opštine Mali Zvornik da će ispred Doma zdravlja u Malom Zvorniku biti postavljen mobilni mamograf od 24.03.2016. do 27.04.2016. godine. Radno vreme mobilnog mamografa je od 10-18 sati.

Pozivaju se sve žene starosne dobi od 50-69 godina da dođu na preventivni pregled. Pregled je besplatan i nije potrebno da pacijent ima overenu zdravstvenu knjižicu. Sam pregled traje oko 20 minuta, a rezultati stižu poštom na kućnu adresu za oko šest nedelja. Ovi pregledi su izuzetno značajni, naročito za ciljnu grupu žena od 50-69 godina, jer se mamografskim pregledom mogu uočiti promene koje dovode do raka dojke u ranoj fazi, kada je procenat uspešnog izlečenja preko 90%.

U cilju povećnja obuhvata mamografskim pregledom, na skrining mamografiju mogu se odazvati i žene od 40-49 godina, ali uz prethodni uput specijaliste ginekologije.

Realizacija pregleda mobilnim mamografom u Malom Zvorniku rezultat je saradnje Ministarstva zdravlja, Kancelarije za skrining raka, Instituta za medicinu rada „dr Dragomir Karajović“, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Zavoda za javno zdravlje Šabac, Opštine Mali Zvornik, Doma zdravlja Mali Zvornik.

Informativni flajer – Kancelarije za skrining>>>