Мали Зворник, 02.08.2019. године 

Општинска управа општине Мали Зворник је од Града Зворника примила Захтев за обустављање саобраћаја на мосту краља Александра I Карађорђевића у Зворнику.

Након проведене тендерске процедуре и потписивања уговора са најповољнијим извођачем радова на „Санацији моста краља Александра I Карађорђевића“ одржан је састанак представника градске управе и регионалних командира Граничних полиција БиХ и Републике Србије, Мирелом Имамовићем и Дејаном Илићем. На састанку је усвојен јединствени закључак да је мост у веома лошем стању и да је ризичан за прелаз пешака.

После извршеног увида у техничку документацију, која је саставни део уговора број 02-360-29/19 од 30.07.2019. године, као и свих околности на терену надзор и извођач радова „Еникон градња“ поднели су захтев за обуставу пешачког саобраћај у време трајања грубих радова у периоду од три месеца.

У том временском интервалу биће физички уклоњена постојећа коловозна конструкција због радова на антикорозивној заштити попречних и секундарних носача моста.

Према динамици радова предвиђено је да санација траје годину дана. Како је најављено на церемонији потписивања уговора са извођачем планирано је да радови почну 12. августа 2019. године.

Када буде познат тачан термин обуставе саобраћаја благовремено ћемо обавестити грађане. 

Општинска управа
Мали Зворник