Mali Zvornik, 02.08.2019. godine 

Opštinska uprava opštine Mali Zvornik je od Grada Zvornika primila Zahtev za obustavljanje saobraćaja na mostu kralja Aleksandra I Karađorđevića u Zvorniku.

Nakon provedene tenderske procedure i potpisivanja ugovora sa najpovoljnijim izvođačem radova na „Sanaciji mosta kralja Aleksandra I Karađorđevića“ održan je sastanak predstavnika gradske uprave i regionalnih komandira Graničnih policija BiH i Republike Srbije, Mirelom Imamovićem i Dejanom Ilićem. Na sastanku je usvojen jedinstveni zaključak da je most u veoma lošem stanju i da je rizičan za prelaz pešaka.

Posle izvršenog uvida u tehničku dokumentaciju, koja je sastavni deo ugovora broj 02-360-29/19 od 30.07.2019. godine, kao i svih okolnosti na terenu nadzor i izvođač radova „Enikon gradnja“ podneli su zahtev za obustavu pešačkog saobraćaj u vreme trajanja grubih radova u periodu od tri meseca.

U tom vremenskom intervalu biće fizički uklonjena postojeća kolovozna konstrukcija zbog radova na antikorozivnoj zaštiti poprečnih i sekundarnih nosača mosta.

Prema dinamici radova predviđeno je da sanacija traje godinu dana. Kako je najavljeno na ceremoniji potpisivanja ugovora sa izvođačem planirano je da radovi počnu 12. avgusta 2019. godine.

Kada bude poznat tačan termin obustave saobraćaja blagovremeno ćemo obavestiti građane. 

Opštinska uprava
Mali Zvornik