Мали Зворник, 04. јун 2018. године

Малозворничка „Скобаљијада и гурманијада“ по седми пут биће одржана 09. Јуна, крај шеталишта поред Дрине у Малом Зворнику. Такмичења у пецању скобаља и припремању рибље чорбе, гулаша на ловачки начин и чорбастог пасуља биће одржана уз богат културни програм на обали реке. 

Према речима Војислава Стаменковића, представника Организационог одбора манифестације, у питању је догађај који сваке године окупља све већи учесника, љубитеља природе и спортског риболова, не само из Србије, већ и из иностранства. 

Он овог пута очекује учешће више од 100 риболоваца из више градова Србије, Босне и Херцеговине и других република у региону, као и велики број љубитеља кулинарства, који ће се тог дана опробати у припремању чувених специјалитета. 

Према програму манифестације, такмичење у пецању одвијаће се од 09.30 до 14.00 часова, а у кулинарству од 10.00 до 13.00 часова. 

„Окупљање риболоваца, пријављивање за такмичење и извлачење стартних бројева почеће у 08.00 часова“, каже Стаменковић, истичући да је Општина Мали Зворник, као покровитељ манифестације, за све учеснике обезбедила доручак, ручак и промотивне мајице, као и вредне награде за победнике оба такмичења. 

Општина Мали Зворник обезбедила је и бесплатну котизацију за све учеснике и позвала спортске риболовце и све остале љубитеље природе да дођу на манифестацију, којом званично почиње летња туристичка сезона у Малом Зворнику. 

 

За све посетиоце, укључујући и и оне који се не такмиче, обезбеђен је богат пратећи програм, у оквиру којег ће бити одржана музичка приредба, продајна изложба домаће радиности и старих заната, креативна радионица за најмлађе, уз атракцију у виду туристичког возића, који ће тог дана посетиоце бесплатно возити обалом Дрине. 

Из организационог одбора 7. малозворничке Скобаљијаде и Гурманијаде истичу да ће овогодишњи Сајам домаће радиности, хране, вина, сувенира и старих заната бити знатно богатији у односу на раније године и да очекују учешће великог броја излагача из Србије и Босне и Херцеговине. 

Уз позив посетиоцима да 09. јун проведу у Малом Зворнику, Општина Мали Зворник и Организациони одбор Скобаљијаде и Гурманијаде 2018 најавили су сјајну атмосферу на манифестацији, која је уз јулску Сомовијаду и регату постала један од брендова Малог Зворника.

 

Љиљана Ристановић