Mali Zvornik, 04. jun 2018. godine

Malozvornička „Skobaljijada i gurmanijada“ po sedmi put biće održana 09. Juna, kraj šetališta pored Drine u Malom Zvorniku. Takmičenja u pecanju skobalja i pripremanju riblje čorbe, gulaša na lovački način i čorbastog pasulja biće održana uz bogat kulturni program na obali reke. 

Prema rečima Vojislava Stamenkovića, predstavnika Organizacionog odbora manifestacije, u pitanju je događaj koji svake godine okuplja sve veći učesnika, ljubitelja prirode i sportskog ribolova, ne samo iz Srbije, već i iz inostranstva. 

On ovog puta očekuje učešće više od 100 ribolovaca iz više gradova Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih republika u regionu, kao i veliki broj ljubitelja kulinarstva, koji će se tog dana oprobati u pripremanju čuvenih specijaliteta. 

Prema programu manifestacije, takmičenje u pecanju odvijaće se od 09.30 do 14.00 časova, a u kulinarstvu od 10.00 do 13.00 časova. 

„Okupljanje ribolovaca, prijavljivanje za takmičenje i izvlačenje startnih brojeva počeće u 08.00 časova“, kaže Stamenković, ističući da je Opština Mali Zvornik, kao pokrovitelj manifestacije, za sve učesnike obezbedila doručak, ručak i promotivne majice, kao i vredne nagrade za pobednike oba takmičenja. 

Opština Mali Zvornik obezbedila je i besplatnu kotizaciju za sve učesnike i pozvala sportske ribolovce i sve ostale ljubitelje prirode da dođu na manifestaciju, kojom zvanično počinje letnja turistička sezona u Malom Zvorniku. 

 

Za sve posetioce, uključujući i i one koji se ne takmiče, obezbeđen je bogat prateći program, u okviru kojeg će biti održana muzička priredba, prodajna izložba domaće radinosti i starih zanata, kreativna radionica za najmlađe, uz atrakciju u vidu turističkog vozića, koji će tog dana posetioce besplatno voziti obalom Drine. 

Iz organizacionog odbora 7. malozvorničke Skobaljijade i Gurmanijade ističu da će ovogodišnji Sajam domaće radinosti, hrane, vina, suvenira i starih zanata biti znatno bogatiji u odnosu na ranije godine i da očekuju učešće velikog broja izlagača iz Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Uz poziv posetiocima da 09. jun provedu u Malom Zvorniku, Opština Mali Zvornik i Organizacioni odbor Skobaljijade i Gurmanijade 2018 najavili su sjajnu atmosferu na manifestaciji, koja je uz julsku Somovijadu i regatu postala jedan od brendova Malog Zvornika.

 

Ljiljana Ristanović