Санација оштећења на путевима и осталој инфраструктури на територији општине Мали Зворник насталих услед изливања бујичних потока протеклих дана вршена је у Доњој Трешници и у Великој Реци, у засеоку Вољевци.

Председник општине, Зоран Јевтић, рекао је да ће отклањање последица невремена бити настављено наредних дана у осталим месним заједницама.

Киша која данима пада изазвала је појаву бујица, изливање водотокова и оштећење путева у највећој мери у сеоским деловима општине Мали Зворник.

Већину критичних деоница Јевтић је обишао са сарадницима одмах након појаве поменутих проблема на терену, ради сагледавања ситуације и обезбеђивања неопходне помоћи становништву.

 Он је навео да је механизација којом располаже Штаб за ванредне ситуације упућена на терен, ради хитне санације последица поплава и клизишта, која су се појавила на више локација, услед обилних падавина.

Након интервенције, путеви су убрзо били поново проходни у засеоку Тезга у Будушићу и у Потоковићима и Шахмановићима у Сакару.

Радови на санацији различитих оштећења на инфраструктури, услед појаве бијичних вода, извођени су и у засеоку Зверовићи у Доњој Трешници, у Сакару и у Доњој Борини, на више локација.

На више места извршено је чишћење преградних брана и одвода који служе за превенцију од поплава.

 Јевтић је истакао да мобилни тимови свакодневно обилазе територију општине и непрекидно прате ситуацију, те да ће радови на санацији последица неверемена и превенцији ризика од могућих нових изливања бујичних потока и оштећења објеката бити вршени свакодневно, према приоритетима.

Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић