Sanacija oštećenja na putevima i ostaloj infrastrukturi na teritoriji opštine Mali Zvornik nastalih usled izlivanja bujičnih potoka proteklih dana vršena je u Donjoj Trešnici i u Velikoj Reci, u zaseoku Voljevci.

Predsednik opštine, Zoran Jevtić, rekao je da će otklanjanje posledica nevremena biti nastavljeno narednih dana u ostalim mesnim zajednicama.

Kiša koja danima pada izazvala je pojavu bujica, izlivanje vodotokova i oštećenje puteva u najvećoj meri u seoskim delovima opštine Mali Zvornik.

Većinu kritičnih deonica Jevtić je obišao sa saradnicima odmah nakon pojave pomenutih problema na terenu, radi sagledavanja situacije i obezbeđivanja neophodne pomoći stanovništvu.

 On je naveo da je mehanizacija kojom raspolaže Štab za vanredne situacije upućena na teren, radi hitne sanacije posledica poplava i klizišta, koja su se pojavila na više lokacija, usled obilnih padavina.

Nakon intervencije, putevi su ubrzo bili ponovo prohodni u zaseoku Tezga u Budušiću i u Potokovićima i Šahmanovićima u Sakaru.

Radovi na sanaciji različitih oštećenja na infrastrukturi, usled pojave bijičnih voda, izvođeni su i u zaseoku Zverovići u Donjoj Trešnici, u Sakaru i u Donjoj Borini, na više lokacija.

Na više mesta izvršeno je čišćenje pregradnih brana i odvoda koji služe za prevenciju od poplava.

 Jevtić je istakao da mobilni timovi svakodnevno obilaze teritoriju opštine i neprekidno prate situaciju, te da će radovi na sanaciji posledica neveremena i prevenciji rizika od mogućih novih izlivanja bujičnih potoka i oštećenja objekata biti vršeni svakodnevno, prema prioritetima.

Lotel Media Group“ Loznica/LJ.Ristanović