Mali Zvornik, 20.08.2019. godine

Obaveštavamo građane opštine Mali Zvornik da će u narednom periodu ovlašćeni anketari ispred lokalne samouprave vršiti ispitivanje mišljenja građana opštine o prioritetnim projektima za finansiranje iz budžeta opštine u toku 2020. godine.

Pozivamo Vas da izdvojite malo vremena i aktivno se uključite u kreiranje politika za razvoj naše lokalne samouprave i da putem ove javne ankete izrazite Vaše mišljenje o predloženim projektima koji su izvodljivi za finansiranje u narednoj godini.

Na osnovu Vaših odgovora predloženi projekti će biti rangirani i u skladu sa zakonskom regulativom uvršćeni u Nacrt Odluke o budžetu za narednu godinu.

Anketiranje se vrši u sklopu realizacije aktivnosti definisanih Akcionim planom za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu u opštini Mali Zvornik za period 2018-2021.

Navedeni projekti su predloženi nakon obavljenih konsultativnih sastanaka radne grupe za realizaciju aktivnosti predviđenih Akcionim planom za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu u opštini Mali Zvornik za period 2018-2021 sa predsednicima Saveta mesnih zajednica, predstavnicima ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava i civilnim sektorom.

Anketa Vam ostavlja mogućnost da predložite projekte za koje smatrate da mogu značajno doprineti poboljšanju života u našoj lokalnoj samoupravi a da u ovom konsultativnom ciklusu nisu uzeti u obzir.

Građani koji žele da popune Anketu to mogu učiniti i putem elektronskog upitnika na sledećoj adresi: https://forms.gle/wn2bbirURDcwptwa7

Anketiranje je u potpunosti anonimno, a traženi podaci o prebivalištu, polu i starosnoj strukturi se prikupljaju u cilju podrobnije analize prikupljenih odgovora i definisanja potreba u narednom periodu.

Ukoliko niste u mogućnosti da elektronski popunite upitnik, isti možete preuzeti na ovom linku i ručno popuniti ili popuniti već postojeće primerke na šalterima javnih ustanova i institucija, u šalter sali uslužnog centra opštine Mali Zvornik, kancelariji lokalne poreske administracije ili kod predsednika saveta mesnih zajednica.