Министарство рударства и енергетике Републике Србије определило је општини Мали Зворник 8.400.000 динара за финансирање програма енергетске санације породичних кућа и станова у 2023. години на територији локалне самоуправе.

Према речима председника општине, Зорана Јевтића, који је недавно са министарком Дубравком Ђедовић, у Београду, потписао уговор о суфинансирању наведеног програма, локална самоуправа за ову намену из сопственог буџета у текућој години издвојиће 3.600.000 динара.

Обезбеђена финансијска средства, у укупном износу од 12.000.000 динара, биће искоришћена за суфинансирање различитих мера подршке у овој области, укључујући замену кровног покривача и столарије на објектима, израду фасаде, набавку соларних панела, као и котлова за грејање.

Председник општине Мали Зворник најавио је да ће ускоро бити расписани одговарајући јавни позиви за утрошак средстава, најпре за набавку извођача радова, а затим и конкурс за грађане и скупштине станара за суфинансирање програма енергетске санације породичних кућа и станова.

Општина Мали Зворник и у протекле две године, уз подршку Републике Србије и надлежног министарства, суфинансирала је унапређење енергетске ефикасности стамбених објеката на територији локалне самоуправе, обезбеђујући довољно финансијских средстава за све који су се обратили општини за помоћ у реализацији мера енергетске санације.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић