Библиотека „17. септембар“ у Малом Зворнику добила је на конкурсу Министарства културе Републике Србије „Градови у фокусу“ 9.500.000 за реновирање Велике сале Дома културе.

Према речима директорке ове установе, Славојке Спасеновић, уговор о коришћењу наведених средстава биће потписан у четвртак, 19. маја.

Поводом тога она је са председником општине, Зораном Јевтићем, протекле седмице у Палати Србија у Београду присуствовала састанку са министарком и потпредседницом Владе, Мајом Гојковић, организованом за представнике општина добитница овогодишњих грантова Министарства културе, ради информација и договора о реализацији пројекaта којима је пружена финансијска подршка у оквиру поменутог конкурса.

Директорка малозворничке библиотеке навела је да је у склопу реконструкције сале предвиђена замена дотрајалих столица и подова и додала да је завршетак радова предвиђен до септембра текуће године, односно до обележавања Дана општине, будући да је планирано да свечана седница Скупштине општине буде одржана у реновираној сали Дома културе.

Она је рекла да реконструкција која предстоји представља прву фазу уређења овог објекта, те да је убудуће предвиђено још радова на реконструкцији и адаптацији наведеног простора, ради обезбеђивања бољих услова за активности у области културе.

 „Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић