Мали Зворник, 19.04.2018. године

Возни парк Општинске управе Мали Зворник богатији је за два нова аутомобила, Шкоду „Рапид“ и Ладу „Нива“. Наведена возила општина је недавно купила сопственим средствима, а биће коришћења за службена путовања запослених и излазак на терен. Нови аутомобили замениће постојећа два, „Пежо 407“, који ће бити продат на лицитацијии и старију Ладу „Нива“, коју ће општина дати ЈКП „Дрина“ на коришћење. 

Председник општине Зоран Јевтић каже да су нова возила била неопходна, како би општина обновила возни парк локалне управе и одлазак на теренски рад службеника учинила ефикаснијим. Он је истакао да су наведени аутомобили изабрани због прихватљиве цене и своје доказане економичности у пракси. 

„Било је предлога да то буду нека луксузнија возила, али ја сматрам да су ова која смо купили у складу са нашим реалним потребама и могућностима. Возила која смо купили су нова и безбедна за вожњу, што је један од најбитнијих фактора“, рекао је Јевтић и најавио да ће општина ускоро огласити продају Пежоа 407, Заставе 101 и аутобуса „Санос“, док ће Ладу „Нива“ дати ЈКП „Дрина“ на коришћење. 

Према његовим речима, возила су редовно сервисирана и у врло добром стању, па очекује да ће брзо добити нове власнике. 

Општина, осим поменутих возила и два најновија, поседује још 4 аутомобила, међу којима је још једна „Шкода Рапид“, купљена прошле године, „Мазда 3“, добијена 2015. године из донације Владе Јапана, „Застава – Југо Корал Ин“, старијег датума, као и путнички комби „Форд транзит“, добијен пре неколико година на коришћење од Градске управе Града Београда. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2018/2018-04-19_nova_vozila{/gallery}