Mali Zvornik, 19.04.2018. godine

Vozni park Opštinske uprave Mali Zvornik bogatiji je za dva nova automobila, Škodu „Rapid“ i Ladu „Niva“. Navedena vozila opština je nedavno kupila sopstvenim sredstvima, a biće korišćenja za službena putovanja zaposlenih i izlazak na teren. Novi automobili zameniće postojeća dva, „Pežo 407“, koji će biti prodat na licitacijii i stariju Ladu „Niva“, koju će opština dati JKP „Drina“ na korišćenje. 

Predsednik opštine Zoran Jevtić kaže da su nova vozila bila neophodna, kako bi opština obnovila vozni park lokalne uprave i odlazak na terenski rad službenika učinila efikasnijim. On je istakao da su navedeni automobili izabrani zbog prihvatljive cene i svoje dokazane ekonomičnosti u praksi. 

„Bilo je predloga da to budu neka luksuznija vozila, ali ja smatram da su ova koja smo kupili u skladu sa našim realnim potrebama i mogućnostima. Vozila koja smo kupili su nova i bezbedna za vožnju, što je jedan od najbitnijih faktora“, rekao je Jevtić i najavio da će opština uskoro oglasiti prodaju Pežoa 407, Zastave 101 i autobusa „Sanos“, dok će Ladu „Niva“ dati JKP „Drina“ na korišćenje. 

Prema njegovim rečima, vozila su redovno servisirana i u vrlo dobrom stanju, pa očekuje da će brzo dobiti nove vlasnike. 

Opština, osim pomenutih vozila i dva najnovija, poseduje još 4 automobila, među kojima je još jedna „Škoda Rapid“, kupljena prošle godine, „Mazda 3“, dobijena 2015. godine iz donacije Vlade Japana, „Zastava – Jugo Koral In“, starijeg datuma, kao i putnički kombi „Ford tranzit“, dobijen pre nekoliko godina na korišćenje od Gradske uprave Grada Beograda. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2018/2018-04-19_nova_vozila{/gallery}