Mali Zvornik, 25.07.2018. godine

Na zahtev lokalne uprave u Malom Zvorniku, Hidroelektrana „Zvornik“ Mali Zvornik u protekla dva meseca sprovela je akciju detaljnog čišćenja i uređenja Zvorničkog jezera i obale reke Drine. Tokom akcije sakupljan je otpad sa površine reke i jezera, kao i duž obaloutvrde, uništavan korov i drugo slično rastinje, te uklanjane zelene alge sa površine vode i podvodne trave.

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, čišćenje Drine i Zvorničkog jezera realizovano je na početku kupališne sezone, u susret manifestaciji „Drina je smisao života“, kako bi uslovi za prilaz Drini i Zvorničkom jezeru za kupače i ribolovce bili što bolji i bezbedniji.

On je naveo da je održavanje površine i obaloutvrde Zvorničkog jezera i reke Drine čistim obaveza preduzeća „Srbijavode“ i delom Hidroelektrane „Zvornik“, ali da se građani uglavnom obraćaju opštini zahtevom za uređenje jezera i Drine, kada se za to ukaže potreba, zbog čega je opština početkom juna uputila zahtev hidroelektrani za uređenje kritičnih lokacija na jezeru i reci. 

Ljiljana Ristanović