Мали Зворник, 11.04.2019. године

Савез проналазача Србије доделио је општини Мали Зворник и председнику општине Зорану Јевтићу повељу „Михајло Пупин“, за допринос развоју научних мисли младих за иновације. 

Повеље су уручене председнику општине на завршетку такмичења „Дани едукативности младих предузетника и иноватора“, одржаном 29. марта у Лозници, у организацији овог удружења.

Општину Мали Зворник на такмичењу у Вуковом Дому културе представљали су ученици првог разреда средње школе и екипа осмака Основне школе „Браћа Рибар“ из Доње Борине, који су том приликом, у конкуренцији 35 школа са подручја Мачванског округа, освојили високо друго место, за пројекат под називом ,,Центар за смештај и дневни боравак деце са посебним потребама“.

Учешће малозворничких основаца и средњошколаца на такмичењу младих предузетника и иноватора омогућила је локална самоуправа.

Председник општине Зоран Јевтић саопштио је да ће локална самоуправа финансијски подржати и рад Савеза проналазача Србије, јер ово удружење подстиче интелектуални развој и напредак деце и омладине у Малом Зворнику, те да ће на име тога из локалног буџета бити издвојено 50.000,00 динара.              

Љиљана Ристановић