Киша која данима непрекидно пада изазвала је појаву бујица, изливање водотокова и оштећење путева у сеоским деловима општине Мали Зворник.

Проблема има у скоро свим месним заједницама.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, обишао је јуче са сарадницима већину критичних деоница, ради сагледавања ситуације и обезбеђивања неопходне помоћи становништву.

 Он је навео да је механизација којом располаже Штаб за ванредне ситуације упућена на терен, ради хитне санације последица поплава и клизишта, која су се појавила на више локација, услед обилних падавина.

Након интервенције, путеви су поново проходни у засеоку Тезга у Будушићу и Потоковићи и Шахмановићи у Сакару.

Радови на санацији различитих оштећења на инфраструктури, услед појаве бијичних вода, извођени су и у засеоку Зверовићи у Доњој Трешници, у Сакару и у Доњој Борини, на више локација.

На више места извршено је чишћење преградних брана и одвода који служе за превенцију од поплава.

 Јевтић је истакао да су мобилни тимови од прексиноћ на терену и непрекидно прате ситуацију, те да ће радови на санацији последица неверемена и превенцији ризика од могућих нових изливања бујичних потока и оштећења стамбених и других објеката, путева и остале инфраструктуре бити настављени, према приоритетима.

Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић