Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шабачког г. Лаврентија, на Богојављење 19. јануара 2022. године у 12. часова на Зворничком језеру код хидроелектране „Зворник“ у Малом Зворнику одржаће се

15. јубиларно пливање за Богојављенски крст

Програм:

У 11:30 часова креће литија са барјацима, крстовима и иконама испред малозворничке цркве „Сабора свих Срба светитеља“.

У 12:00 часова старт пливача на Зворничком језеру

Пливачка стаза је у дужини од 33 метра у част и спомен на године Христовог живота на земљи од рођења до страдања, васкрсења и вазнесења на небо.

По завршетку трке победнику ће бити уручена вредна награда, освећени крст у трајно власништво – дар ливнице „Пантеон“ као и други поклони. Пригодне награде су обезбеђене и за остале учеснике, као и захвалнице, мајице и сувенири, дар малозворничке цркве.

Обавезна је лична пријава учесника уз лекарски преглед најкасније на 2 сата пре старта и попуњавања личне изјаве. Из парохије напомињу да сви учесници морају бити крштени.

Позивамо сав верни народ Подриња и шире да заједно учествујемо у овом несвакидашњем догађају који се одржава на овим просторима, а да Бог да траје докле је света и века.

За пријаву учешћа као и додатне информације можете се обратити свештенику малозворничке парохије на телефон: +381 (0)64 8007924

Покровитељи:

Црквена општина Мали Зворник

Општина Мали Зворник