Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa šabačkog g. Lavrentija, na Bogojavljenje 19. januara 2022. godine u 12. časova na Zvorničkom jezeru kod hidroelektrane „Zvornik“ u Malom Zvorniku održaće se

15. jubilarno plivanje za Bogojavljenski krst

Program:

U 11:30 časova kreće litija sa barjacima, krstovima i ikonama ispred malozvorničke crkve „Sabora svih Srba svetitelja“.

U 12:00 časova start plivača na Zvorničkom jezeru

Plivačka staza je u dužini od 33 metra u čast i spomen na godine Hristovog života na zemlji od rođenja do stradanja, vaskrsenja i vaznesenja na nebo.

Po završetku trke pobedniku će biti uručena vredna nagrada, osvećeni krst u trajno vlasništvo – dar livnice „Panteon“ kao i drugi pokloni. Prigodne nagrade su obezbeđene i za ostale učesnike, kao i zahvalnice, majice i suveniri, dar malozvorničke crkve.

Obavezna je lična prijava učesnika uz lekarski pregled najkasnije na 2 sata pre starta i popunjavanja lične izjave. Iz parohije napominju da svi učesnici moraju biti kršteni.

Pozivamo sav verni narod Podrinja i šire da zajedno učestvujemo u ovom nesvakidašnjem događaju koji se održava na ovim prostorima, a da Bog da traje dokle je sveta i veka.

Za prijavu učešća kao i dodatne informacije možete se obratiti svešteniku malozvorničke parohije na telefon: +381 (0)64 8007924

Pokrovitelji:

Crkvena opština Mali Zvornik

Opština Mali Zvornik