Radovi na rekonstrukciji i dogradnji objekta Doma mesne zajednice u Donjem Naselju, u cilju izgradnje vrtića i dobijanja novih kapaciteta za smeštaj i boravak dece u obdaništu, počeli su u četvrtak, 15. aprila.

Novi vrtić, koji će raditi kao izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove „Crvenkapa“ iz Malog Zvornika, imaće dve radne sobe, sanitarne čvorove, čajnu kuhinju i prateće prostorije, za smeštaj do 50 dece.

Prema rečima predsednika opštine Mali Zvornik, Zorana Jevtića, izgradnjom izdvojenog objekta vrtića u mesnoj zajednici Donje naselje doprineće zadovoljenju potreba većine roditelja sa područja opštine za smeštajem dece u vrtiću i ukidanju liste čekanja.

U okviru ovog projekta biće izvršeni građevinski radovi, uređenje dvorišta sa dečijim igralištem i parking prostorom, kao i opremanje prostorija.

Predviđena je i nabavka dostavnog vozila za prevoz obroka iz matične ustanove.

Procenjena vrednost projekta iznosi oko 18.000.000 dinara, a biće finansiran sredstvima iz nagradnog fonda osvojenog u okviru programa „Reforma poreza na imovinu“, podržanog od Vlade Švajcarske.

Planirano učešće opštine iznosi 2,7 miliona dinara.

Ljiljana Ristanović