18.12.2017. године

Обнову локалне путне инфраструктуре Општина Мали Зворник почела је протеклог викенда, асфалтирањем деоница у Доњој  Борини. У уређење путева и улица у месним заједницама општина ће у наредна два месеца уложити 16 милиона динара. 

Према речима председника општине Зорана Јевтића, овим средствима планирано је асфалтирање око 5 км локалних путева и санација 1,5 км са оштећењима од ударних рупа. Радова ће бити у скоро свим месним заједнима на подручју општине, а предвиђено је да,  уколико временске прилике дозволе, буду завршени у наредна два месеца.

У Доњој Борини новим слојем асфалта биће пресвучено око 800 метара путева и прилаза у неколико засеока. Након радова у овој месној заједници, машине се селе у Радаљ, где ће бити асфалтирано 1100 м путева.     

Јевтић је подсетио да је у оквиру ових активности општина недавно уредила прилаз и стазе на главном градском гробљу у Малом Зворнику, у површини од 752 м2. 

Он је саопштио да у наредном периоду, осим асфалтирања, предстоји и бетонирање 2,3 км локалних путева, које ће општина реализовати у сарадњи са месним заједницама и власницима парцела. Укључујући израду пратеће техничке документације, планирано бетонирање општину ће коштати додатних 3 милиона и 100 хиљада динара. 

Уређење некатегорисаних путева обављено је током јесени у Радаљу и Сакару, у насељима Јездимировићи, Пантелићи и Тешићи, у укупној дужини од око 2,5 км. У питању су деонице више пута оштећене услед јаких киша и поплава, чијом санацијом је уједно смањен ризик од плављења тог подручја у будућности. 

Радове вредне 6,5 милиона динара Општина Мали Зворник финансирала са 70,50 %  учешћа, док је преостала средства, од 29,50 %, обезбедило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-12-18_asfaltiranje/{/gallery}