Мали Зворник, 23.05.2014.г.

Општински штаб за ванредне ситуације Мали Зворник, на вечерашњој седници, донео је одлуку о прекиду обуставе наставе у свим школама на подручју општине Мали Зворник (основне школе, Средња школа Мали Зворник и ПУ Црвенкапа). Иако је на подручју општине Мали Зворник и даље на снази ванредна ситуација, кризни штаб је установио да не постоје препреке за одвијање наставе у школама и у складу с тим донео одлуку да у понедељак 26. маја школе наставе рад. Настава ће се одвијати у једној, преподневној смени.

Ради безбедности биће организован аутобуски превоз за ученике и наставни кадар алтернативним путем преко Зворника, Република Српска. Превоз средњошколаца  обављаће предузеће Ластра на релацији од Југопетролове пумпе до бране на хидроелектрани, одакле ће ученици до школе стизати пешке преко бране. Ученике основне школе и ПУ Црвенкапа ће, ради њихове безбедности, на релацији од Југопетролове пумпе преко бране до саме школе превозити комби или минибус. У превоз ће бити укључен комби вртића Црвенкапа и аутобус Туристичке организације општине Мали Зворник.

На седници Штаба константовано је да се све школе на подручју општине Мали Зворник налазе у добром стању, без оштећења услед елементарне непогоде. Једино је у школи у Великој Реци неопходна дезинфекција просторија због стања у којем се налази, што ће бити извршено у току викенда. У свим школама наше општине вода је исправна за пиће, али ће превентивно бити коришћена флаширана вода која је у великим количинама прикупљена путем хуманитарне помоћи. Иако се вода са чесме неће користити за пиће, школама ће бити наређено да током викенда испусте већу количину воде из цеви, такође из превентивних разлога.

Општински штаб за ванредне ситуације Мали Зворник