Mali Zvornik, 23.05.2014.g.

Opštinski štab za vanredne situacije Mali Zvornik, na večerašnjoj sednici, doneo je odluku o prekidu obustave nastave u svim školama na području opštine Mali Zvornik (osnovne škole, Srednja škola Mali Zvornik i PU Crvenkapa). Iako je na području opštine Mali Zvornik i dalje na snazi vanredna situacija, krizni štab je ustanovio da ne postoje prepreke za odvijanje nastave u školama i u skladu s tim doneo odluku da u ponedeljak 26. maja škole nastave rad. Nastava će se odvijati u jednoj, prepodnevnoj smeni.

Radi bezbednosti biće organizovan autobuski prevoz za učenike i nastavni kadar alternativnim putem preko Zvornika, Republika Srpska. Prevoz srednjoškolaca  obavljaće preduzeće Lastra na relaciji od Jugopetrolove pumpe do brane na hidroelektrani, odakle će učenici do škole stizati peške preko brane. Učenike osnovne škole i PU Crvenkapa će, radi njihove bezbednosti, na relaciji od Jugopetrolove pumpe preko brane do same škole prevoziti kombi ili minibus. U prevoz će biti uključen kombi vrtića Crvenkapa i autobus Turističke organizacije opštine Mali Zvornik.

Na sednici Štaba konstantovano je da se sve škole na području opštine Mali Zvornik nalaze u dobrom stanju, bez oštećenja usled elementarne nepogode. Jedino je u školi u Velikoj Reci neophodna dezinfekcija prostorija zbog stanja u kojem se nalazi, što će biti izvršeno u toku vikenda. U svim školama naše opštine voda je ispravna za piće, ali će preventivno biti korišćena flaširana voda koja je u velikim količinama prikupljena putem humanitarne pomoći. Iako se voda sa česme neće koristiti za piće, školama će biti naređeno da tokom vikenda ispuste veću količinu vode iz cevi, takođe iz preventivnih razloga.

Opštinski štab za vanredne situacije Mali Zvornik