Мали Зворник, 31.03.2020.године

Око 20 привредника са подручја општине Мали Зворник одлучило је да донира новчана средства локалној самоуправи за борбу против епидемије болести Ковид – 19 на територији ове локалне заједнице.

Акција је покренута на иницијативу начелника Мачванског управног округа и команданта Окружног штаба за ванредне ситуације у Шапцу Владана Красавца и неколико привредника са подручја малозворничке општине, вољних да у тешким тренуцима помогну свом месту и суграђанима, и тиме мотивишу и друге, који могу да помогну, да се одазову и прикључе овој акцији.

Према речима председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића, одлука привредника да одвоје новчана средства и помогну локалној заједници у тренутку када јој, као и свима у земљи и свету, прети опасност од ширења смртоносног вируса, представља солидарност на делу и хуман гест, који заслужује похвалу.

Он је рекао да ће прикупљена средства бити усмерена Дому здравља у Малом Зворнику за набавку опреме која ће унапредити рад ове установе и допринети бољем функционисању и након завршетка ванредног стања, истакавши да ће одлука о врсти опреме која ће бити набављена од донација бити донета у зависности од износа који на овај начин буде прикупљен.

Он је рекао да то може бити различита неопходна опрема, а могуће и возило за Хитну службу, те да  све зависи од тога колико новца буде прикупљено у оквиру акције.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић захвалио је свим привредницима са подручја општине који ће донирати средства за борбу против епидемије болести Ковид – 19, напомињући да на овај начин помажу локалној заједници и олакшавају рад Републици Србији, која спрема читав пакет економских мера за подршку опоравку привреде након епидемије вируса Корона, те да ће она итекако знати да цени све оне привреднике који у тешким тренуцима нису отпуштали раднике, већ напротив показали друштвену одговорност, солидарност и спремност да помогну држави и својим локалним заједницама.      

Општина Мали Зворник на свом званичном сајту објавила је контакт телефон и број рачуна за упућивање донација и помоћи за борбу против Ковида – 19.

Сви који желе да упуте хуманитарну помоћ или имају питања у вези са потребама за упућивање различитих донација за борбу против епидемије болести Ковид -19, могу се обратити на електронску адресу: stabmalizvornik@gmail.com и телефоне број 015/471-300

Физичка и правна лица уплате донација за помоћ у борби против епидемије болести Ковид – 19 могу вршити на рачун:

840-744151843-84

уз назнаку да су у питању текући добровољни трансфери од физичких и правних лица у корист нивоа општина.

Приликом уплате на наведени рачун, у поље позив на број одобрења унети: 97     97065.

 Љиљана Ристановић

{gallery}/2020/2020-03-31_privrednici{/gallery}