Mali Zvornik, 10.04.2020. godine 

U skladu sa naredbom Štaba za vanredne situacije opštine Mali Zvornik, Javno komunalno preduzeće „Drina“ pranje ulica u mesnim zajednicama Centar i Donje Naselje vrši svakodnevno, radi sprečavanja širenja virusa Korona. 

U okviru mera pojačane higijene na javnim mestima, ovo preduzeće, po nalogu Štaba, odnedavno vrši i redovnu dezinfekciju objekata JP „Pošte Srbije“ na teritoriji opštine Mali Zvornik, pre svega prostora u koji ulaze korisnici i gde se zadržavaju zbog obavljanja nekih od poštanskih usluga. 

Dezinfekciju u objektima Pošte radnici komunalnog preduzeća vrše rastvorom dezinfekcionog sredstva Pinosteril 200, kojim je proteklog vikenda, za vreme produženog policijskog sata, izvršena dezinfekcija svih javnih površina u mesnoj zajednici Centar. 

Malozvorničko javno komunalno preduzeće svakodnevno vrši i podelu dezinfekcionog sredstva građanima, iz cisterni koje su, u ovu svrhu, postavljene u krugu preduzeća. 

Količina rastvora koju građani mogu preuzeti je 2 litra po domaćinstvu. 

JKP „Drina“ saopštilo je i to da je snabdevanje korisnika vodom za piće, iz sistema javne vodovodne mreže, redovno i da hlorisanje pijaće vode vrši u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravlje iz Šapca i Instituta „Batut“, te da zaliha tečnog i gasovitog hlora ima u dovoljnim količinama. 

Ljiljana Ristanović

 {gallery}/2020/2020-04-11_jkp_ciscenje{/gallery}