Мали Зворник, 30.05.2018. године

Председник општине Зоран Јевтић боравио је недавно у Турској, у посети компанији „Mydenim tekstil“ из Истамбула, са чијим представницима је почетком маја текуће године потписао Меморандум о сарадњи на покретању погона за производњу текстила у Малом Зворнику. 

Приликом посете Јевтић је обишао седиште компаније у Истамбулу, где се осим управне зграде предузећа налази и део производних погона компаније, као и главни производни погон у граду Орду Гиресум. 

Јевтић је у Турској боравио заједно са председником општине Крупањ Иваном Исаиловићем, на позив руководства фирме. 

Овом приликом они су могли да обиђу фабрику и виде на који начин је организован рад у компанији, која у Турској запошљава око 1000 радника. 

Компанија „Mydenim tekstil“ у Малом Зворнику почела је активности на отварању производног погона у индустријској зони у Доњем Насељу, где до краја текуће године планира да запосли 300 радника, а до 2020. године још 200 радника, различитог степена образовања. 

Меморандум о сарадњи са општином Мали Зворник, која јој је на име тога по повољним условима уступила 3,2 ха земљишта у индустријској зони и 8000м2 пословног простора, потписан је почетком маја у Малом Зворнику, у присуству представника Владе Републике Србије. 

Отварање производног погона у Малом Зворнику у изгледу је на јесен, по окончању радова на реконструкцији и доградњи пословног простора и уређењу плаца у индустријској зони, за шта је општина Мали Зворник од Владе Републике Србије недавно добила 75 милиона динара. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2018/2018-05-30_poseta_turskoj{/gallery}