Mali Zvornik, 30.05.2018. godine

Predsednik opštine Zoran Jevtić boravio je nedavno u Turskoj, u poseti kompaniji „Mydenim tekstil“ iz Istambula, sa čijim predstavnicima je početkom maja tekuće godine potpisao Memorandum o saradnji na pokretanju pogona za proizvodnju tekstila u Malom Zvorniku. 

Prilikom posete Jevtić je obišao sedište kompanije u Istambulu, gde se osim upravne zgrade preduzeća nalazi i deo proizvodnih pogona kompanije, kao i glavni proizvodni pogon u gradu Ordu Giresum. 

Jevtić je u Turskoj boravio zajedno sa predsednikom opštine Krupanj Ivanom Isailovićem, na poziv rukovodstva firme. 

Ovom prilikom oni su mogli da obiđu fabriku i vide na koji način je organizovan rad u kompaniji, koja u Turskoj zapošljava oko 1000 radnika. 

Kompanija „Mydenim tekstil“ u Malom Zvorniku počela je aktivnosti na otvaranju proizvodnog pogona u industrijskoj zoni u Donjem Naselju, gde do kraja tekuće godine planira da zaposli 300 radnika, a do 2020. godine još 200 radnika, različitog stepena obrazovanja. 

Memorandum o saradnji sa opštinom Mali Zvornik, koja joj je na ime toga po povoljnim uslovima ustupila 3,2 ha zemljišta u industrijskoj zoni i 8000m2 poslovnog prostora, potpisan je početkom maja u Malom Zvorniku, u prisustvu predstavnika Vlade Republike Srbije. 

Otvaranje proizvodnog pogona u Malom Zvorniku u izgledu je na jesen, po okončanju radova na rekonstrukciji i dogradnji poslovnog prostora i uređenju placa u industrijskoj zoni, za šta je opština Mali Zvornik od Vlade Republike Srbije nedavno dobila 75 miliona dinara. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2018/2018-05-30_poseta_turskoj{/gallery}