Мали Зворник, 08.08.2014. године

У Дому културе Мали Зворник у недељу 10. августа биће изведена представа „Мушкарчине. Биће то једно у низу играња која представљају подршку општинама погођеним поплавама у којима се реализују волонтерски кампови/акције, а уз подршку Министарства омладине и спорта и УНИЦЕФ-а.

„Мушкарчине“ представљају позоришни документарац о мушкости овде и данас, развијен у оквиру пројекта “Буди мушко ”током 5 месеци рада”. Представа је настала у копродукцији Центра Е8 и Битеф театра. Премијера је одржана 30.новембра 2012. године и од тада се налази на редовном репертоару Битеф Театра уз планирана гостовања у великом броју градова Србије.

НИН, један од најцењенијих домаћих недељника, прогласио је „Мушкарчине“ за једну од 3 најбоље представе године. Основна тема ове представе је маскулинитет и начин на који се мушкост третира, односно формира у нашој култури. Идеја и порука коју она треба да пренесе јесте порука о слободи, о личном остварењу и покушају да се превазиђу културолошки наметнуте норме, које младиће спречавају да буду оно што јесу.

Концепт, режија и драматургија: Милена Богавац и Војислав Арсић Ко-аутори и извођачи: Алек Суртов, Ђорђе Живадиновић Гргур, Јован Здравковић, Марко Панајотовић, Немања Пувача, Никола Павловић, Урош Нововић, Растко Вујисић.

Почетак представе је у 19.00 часова.

Како се праве „Мушкарчине“ >>>

Најава „Мушкарчина“ >>>