20.05.2017. година

Предузеће за производњу обуће „Brasina – Shoes“ из Малог Зворника, у сарадњи са Општином Мали Зворник и локалном испоставом Националне службе за запошљавање, у среду, 24. маја, организује интервју за посао са незапосленим лицима са подручја општине, заинтересованим за рад у овом предузећу. Сусрет са потенцијаним радницима, који има за циљ упознавање послодавца са стањем у погледу коначног броја заинтересованих и договор о обуци за посао, биће уприличен у сали Скупштине Мали Зворник у 10.00 часова.

Према речима председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића, овим састанком практично почињу активности везане за састављање будућег радног колектива погона за производњу обуће у Брасини.

„Заједничка намера је да кроз разговоре са заинтересованим радницима послодавац оставари увид у реално стање у погледу људских ресурса у Малом Зворнику и да се на лицу места направе договори у вези обуке за посао, односно евентуалне преквалификације“, рекао је Јевтић.

 

Он је позвао незапослена лица, без обзира на стручну спрему, да се одазову позиву и искористе прилику за разговор о могућем запослењу.

Предузеће ДОО„Brasina – Shoes“ из Малог Зворника, уз субвенције Владе Републике Србије, у 2017. години у Брасини покреће погон за производњу обуће, у којем, у наредне три године, намерава да запосли 150 лица.

Његова основна делатност биће производња обуће, с циљем ширења пословања и проналаска нових тржишта, првенствено у Русији.

Ово предузеће основало је Друштво са ограниченом одговорношћу за производњу, промет робе и услуге „Обућа“ Зворник, које постоји и успешно послује већ  15 година, извозећи обућу на тржиште Италије и Француске. 

Љиљана Ристановић