20.05.2017. godina

Preduzeće za proizvodnju obuće „Brasina – Shoes“ iz Malog Zvornika, u saradnji sa Opštinom Mali Zvornik i lokalnom ispostavom Nacionalne službe za zapošljavanje, u sredu, 24. maja, organizuje intervju za posao sa nezaposlenim licima sa područja opštine, zainteresovanim za rad u ovom preduzeću. Susret sa potencijanim radnicima, koji ima za cilj upoznavanje poslodavca sa stanjem u pogledu konačnog broja zainteresovanih i dogovor o obuci za posao, biće upriličen u sali Skupštine Mali Zvornik u 10.00 časova.

Prema rečima predsednika opštine Mali Zvornik Zorana Jevtića, ovim sastankom praktično počinju aktivnosti vezane za sastavljanje budućeg radnog kolektiva pogona za proizvodnju obuće u Brasini.

„Zajednička namera je da kroz razgovore sa zainteresovanim radnicima poslodavac ostavari uvid u realno stanje u pogledu ljudskih resursa u Malom Zvorniku i da se na licu mesta naprave dogovori u vezi obuke za posao, odnosno eventualne prekvalifikacije“, rekao je Jevtić.

 

On je pozvao nezaposlena lica, bez obzira na stručnu spremu, da se odazovu pozivu i iskoriste priliku za razgovor o mogućem zaposlenju.

Preduzeće DOO„Brasina – Shoes“ iz Malog Zvornika, uz subvencije Vlade Republike Srbije, u 2017. godini u Brasini pokreće pogon za proizvodnju obuće, u kojem, u naredne tri godine, namerava da zaposli 150 lica.

Njegova osnovna delatnost biće proizvodnja obuće, s ciljem širenja poslovanja i pronalaska novih tržišta, prvenstveno u Rusiji.

Ovo preduzeće osnovalo je Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, promet robe i usluge „Obuća“ Zvornik, koje postoji i uspešno posluje već  15 godina, izvozeći obuću na tržište Italije i Francuske. 

Ljiljana Ristanović