09.06.2017. године

Фирма „Бетисимо“ доо из Краљева, која се бави производњом спринг бокс кревета, душека и осталих делова намештаја за потребе ино купаца, заинтересована је за отварање производног погона у Малом Зворнику, у којем би у старту могла да запосли 30 радника. Представници ове фабрике посетили су недавно општину Мали Зворник и са председником Зораном Јевтићем разговарали о могућностима дугорочног закупа пословног простора у објекту радне јединице“ДМБ-ФАМ“ доо у стечају из Београда.

Након састанка Јевтић је изјавио да је разговор са потенцијалним инвеститором био прелиминарни и да се још увек не зна да ли ће и када доћи до реализације ове пословне идеје, због тешкоћа са закупом простора у објекту ДМБ-а, услед правних проблема који постоје у том предузећу.

Он је рекао да ће у случају немогућности узимања у закуп наведеног простора бити потражено друго решење, односно друга локација у општини.

Краљевачка фабрика намештаја “Бетисимо” своје производе пласира првенствено на немачко тржиште и има уговорене извозне послове у вредности од два милиона евра, наведено је у писму о намерама, упућеном општини.

У писму је наведено и то да је фирма спремна да до краја текуће године спроведе свој пословни план, везан за отварање производног погона у Малом Зворнику.

Љиљана Ристановић