Мали Зворник, 31.05.2014.г.

Скупштина општине Мали Зворник упутила је јуче апел надлежнима у републици за хитно решавање проблема клизишта у Малом Зворнику. Одборници су се сложили да је стање у Малом Зворнику након непогода које су је задесиле неодрживо и да уколико држава не покрене механизме за решавање проблема клизишта, на путу који је „жила куцавица“ овог краја, општини Мали Зворник прети потпуни колапс привреде.

Општински штаб за ванредне ситуације Мали Зворник такође је апеловао на надлежне у републици да предузму неопходне мере у циљу санирања клизишта и успостављања нормалног одвијања саобраћаја на магистралном путу у Малом Зворнику.

Штаб је подржао јучерашњи протест привредника Малог Зворника који су на сат времена блокирали пут Лозница-Љубовија, код граничног прелаза Каракај, незадовољни због губитака које су претпели због клизишта.

Заједнички је затражено да држава предузме непходне мере на убрзаном санирању клизишта, успостављању редовног саобраћаја на магистралном путу Лозница-Љубовија и отварању Старог железног моста, који служи за прелаз пешака.

Привредници су на протесту истакли да је блокада изазвана клизиштем створила велике губитке свим привредним субјектима овог региона. 

Наговестили су да би већ следеће седмице неколико стотина радника могло да остане без посла пошто власници фирми не могу да их плаћају. 

Клизиште код Старог моста, од 16. маја, када је активирано, пресекло је све комуникације с центром Малог Зворника, где се може доћи само пешке, из Босне и Херцеговине, преко бране Хидроелектране „Зворник“. 

Из безбедносних разлога, затворен је и Стари железни мост за пешаке преко Дрине који Мали Зворник спаја са Зворником.

{gallery}2014kliziste_peticija{/gallery}