Mali Zvornik, 31.05.2014.g.

Skupština opštine Mali Zvornik uputila je juče apel nadležnima u republici za hitno rešavanje problema klizišta u Malom Zvorniku. Odbornici su se složili da je stanje u Malom Zvorniku nakon nepogoda koje su je zadesile neodrživo i da ukoliko država ne pokrene mehanizme za rešavanje problema klizišta, na putu koji je „žila kucavica“ ovog kraja, opštini Mali Zvornik preti potpuni kolaps privrede.

Opštinski štab za vanredne situacije Mali Zvornik takođe je apelovao na nadležne u republici da preduzmu neophodne mere u cilju saniranja klizišta i uspostavljanja normalnog odvijanja saobraćaja na magistralnom putu u Malom Zvorniku.

Štab je podržao jučerašnji protest privrednika Malog Zvornika koji su na sat vremena blokirali put Loznica-Ljubovija, kod graničnog prelaza Karakaj, nezadovoljni zbog gubitaka koje su pretpeli zbog klizišta.

Zajednički je zatraženo da država preduzme nephodne mere na ubrzanom saniranju klizišta, uspostavljanju redovnog saobraćaja na magistralnom putu Loznica-Ljubovija i otvaranju Starog železnog mosta, koji služi za prelaz pešaka.

Privrednici su na protestu istakli da je blokada izazvana klizištem stvorila velike gubitke svim privrednim subjektima ovog regiona. 

Nagovestili su da bi već sledeće sedmice nekoliko stotina radnika moglo da ostane bez posla pošto vlasnici firmi ne mogu da ih plaćaju. 

Klizište kod Starog mosta, od 16. maja, kada je aktivirano, preseklo je sve komunikacije s centrom Malog Zvornika, gde se može doći samo peške, iz Bosne i Hercegovine, preko brane Hidroelektrane „Zvornik“. 

Iz bezbednosnih razloga, zatvoren je i Stari železni most za pešake preko Drine koji Mali Zvornik spaja sa Zvornikom.

{gallery}2014kliziste_peticija{/gallery}