09.06.2017. godine 

Izgradnjom betonskog kanala duž puta u Donjoj Trešnici i uređenjem rečnog korita u Velikoj Reci, Opština Mali Zvornik značajno je poboljšala infrastrukturu u ovim selima za zaštitu od bujičnih voda. 

Betonski kanal u Donjoj Trešnici, u dužini od 700 metara, izgrađen je na kritičnim delovima puta, gde je usled jačih padavina dolazilo do izlivanja vode. Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, na ovim deonicama u planu je i asfaltiranje delova puta oštećenih prilikom nedavne izgradnje vodovoda u tom selu. 

On kaže da je u izgradnju kanala za odvođenje površinskih voda u Donjoj Trešnici Opština Mali Zvornik uložila blizu 2,5 miliona dinara, dok je za uređenje rečnog korita u Velikoj Reci utrošeno oko  4,3 miliona dinara. 

 U okviru radova u Velikoj Reci, u centru sela, kod osnovne škole, izvršena je regulacija rečnog korita u dužini od oko 120 metara, radi sprečavanja izlivanja bujica i plavljenja školskog dvorišta i igrališta. 

Korito Velike Reke na tom mestu propisno je prošireno i produbljeno, uz izgradnju kamene stope i ugradnju kamene obloge. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2017/2017-06-09_radovi_infrastruktura/{/gallery}