12.12.2017. године

Општина Мали Зворник позвала је незапослена лица, заинтересована за посао у погону за производњу столарије компаније „Yavuz“ у Брасини да у четвртак, 14. децембра, у 10.00 часова, дођу у просторије Општинске управе Мали Зворник на разговор за посао, који ће бити организован у сарадњи ове фирме са општином и Националном службом за запошљавање. За рад у производњи, компанији су потребни радници машинске, столарске и браварске струке. За посао се могу јавити и лица која немају наведену стручну спрему, а вољна су да се преквалификују и раде у производњи столарије.

Председник општине Зоран Јевтић поручио је незапосленим лицима да искористе прилику која им се пружа за запослење и позвао их на разговор који компанија „Yavuz“ организује у четвртак у општини. Он је објаснио да ће послодавац на основу тог интервјуа одлучивати о пријему радника, а да ће 15 оних које компанија реши да запосли почети да раде до краја године. 

Јевтић је подсетио да „Yavuz“ у Брасину, у некадашњу халу „Кончара“, ових дана пресељава производни погон из Нових Бановаца, где ће за почетак, у наредних месец дана, запослити 15 радника, док ће у другој фази, најкасније у наредне две године, запослити минимум још 15 радника. 

Потписивање уговора између општине и компаније о закупу наведеног простора за потребе производње биће обављено, такође, у четвртак, 14. децембра. 

Он је саопштио да ће пословни план компаније „Yavuz“ Општина Мали Зворник подржати кроз програм доделе субвенција за отварање нових радних места, јер се ради о озбиљном послодавцу, који у Малом Зворнику планира проширење производње и пријем већег броја радника, уколико се за то створе повољни услови. 

„Директор ове фирме Мустафа Јавуз, приликом прошлонедељног разговора са руководством општине у Малом Зворнику, рекао нам је да је ова фирма орјентисана развојно, ка унапређењу и проширењу производње, те да је вољна да у нашој општини у будућности ангажује и двоструко већи број запослених од најављеног, уколико дође до стварања повољнијег пословног амбијента“, подсетио је Јевтић и напоменуо да је директор том приликом изразио спремност да у повољнијим околностима покрене производњу на још једној локацији у Малом Зворнику. 

Прилику да се састану и разговарају са представницима фирме „Yavuz“ челници општине Мали Зворник имали су и пре око месец дана, када је делегација општине у којој су били посетила фабрику ове фирме у Брчком (БиХ) и обишла њена производна постројења. 

Том приликом они су могли да се увере у озбиљност намера потенцијалног инвеститора, који у Босни и Херцеговини запошљава око 400 радника у више погона. 

Фирма „Yavuz“ у Србији послује под именом Компанија Bauwin Decor д.о.о. Основана је 2015. године у Београду, као део међународне групације “Yavuz Internacional Company”, која има преко 60 пословница у свету и 1000 запослених. Компанија се бави производњом, продајом и пружањем свих услуга из области ПВЦ и АЛУ столарије.

Љиљана Ристановић