12.12.2017. godine

Opština Mali Zvornik pozvala je nezaposlena lica, zainteresovana za posao u pogonu za proizvodnju stolarije kompanije „Yavuz“ u Brasini da u četvrtak, 14. decembra, u 10.00 časova, dođu u prostorije Opštinske uprave Mali Zvornik na razgovor za posao, koji će biti organizovan u saradnji ove firme sa opštinom i Nacionalnom službom za zapošljavanje. Za rad u proizvodnji, kompaniji su potrebni radnici mašinske, stolarske i bravarske struke. Za posao se mogu javiti i lica koja nemaju navedenu stručnu spremu, a voljna su da se prekvalifikuju i rade u proizvodnji stolarije.

Predsednik opštine Zoran Jevtić poručio je nezaposlenim licima da iskoriste priliku koja im se pruža za zaposlenje i pozvao ih na razgovor koji kompanija „Yavuz“ organizuje u četvrtak u opštini. On je objasnio da će poslodavac na osnovu tog intervjua odlučivati o prijemu radnika, a da će 15 onih koje kompanija reši da zaposli početi da rade do kraja godine. 

Jevtić je podsetio da „Yavuz“ u Brasinu, u nekadašnju halu „Končara“, ovih dana preseljava proizvodni pogon iz Novih Banovaca, gde će za početak, u narednih mesec dana, zaposliti 15 radnika, dok će u drugoj fazi, najkasnije u naredne dve godine, zaposliti minimum još 15 radnika. 

Potpisivanje ugovora između opštine i kompanije o zakupu navedenog prostora za potrebe proizvodnje biće obavljeno, takođe, u četvrtak, 14. decembra. 

On je saopštio da će poslovni plan kompanije „Yavuz“ Opština Mali Zvornik podržati kroz program dodele subvencija za otvaranje novih radnih mesta, jer se radi o ozbiljnom poslodavcu, koji u Malom Zvorniku planira proširenje proizvodnje i prijem većeg broja radnika, ukoliko se za to stvore povoljni uslovi. 

„Direktor ove firme Mustafa Javuz, prilikom prošlonedeljnog razgovora sa rukovodstvom opštine u Malom Zvorniku, rekao nam je da je ova firma orjentisana razvojno, ka unapređenju i proširenju proizvodnje, te da je voljna da u našoj opštini u budućnosti angažuje i dvostruko veći broj zaposlenih od najavljenog, ukoliko dođe do stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta“, podsetio je Jevtić i napomenuo da je direktor tom prilikom izrazio spremnost da u povoljnijim okolnostima pokrene proizvodnju na još jednoj lokaciji u Malom Zvorniku. 

Priliku da se sastanu i razgovaraju sa predstavnicima firme „Yavuz“ čelnici opštine Mali Zvornik imali su i pre oko mesec dana, kada je delegacija opštine u kojoj su bili posetila fabriku ove firme u Brčkom (BiH) i obišla njena proizvodna postrojenja. 

Tom prilikom oni su mogli da se uvere u ozbiljnost namera potencijalnog investitora, koji u Bosni i Hercegovini zapošljava oko 400 radnika u više pogona. 

Firma „Yavuz“ u Srbiji posluje pod imenom Kompanija Bauwin Decor d.o.o. Osnovana je 2015. godine u Beogradu, kao deo međunarodne grupacije “Yavuz Internacional Company”, koja ima preko 60 poslovnica u svetu i 1000 zaposlenih. Kompanija se bavi proizvodnjom, prodajom i pružanjem svih usluga iz oblasti PVC i ALU stolarije.

Ljiljana Ristanović