Мали Зворник, 25.10.2014. год

Регистровање и географско позиционирање области подложних поплавама и клизиштима обављено је крајем октобра у општинама Мали Зворник и Крупањ, чиме су завршене активности на терену у оквиру пројекта „Дијалог за превенцију природног хазарда“.

Сунчани октобарски дани и продужено Михољско лето омогућили су члановима експертских и пројектних тимова да лакше обаве посао на терену и стигну и до најудаљенијих делова општина, тешко погођених мајским непогодама. Прикупљање података о локалитетима изложеним ризику од поплава и клизишта вршено је у селима Радаљ, Доња Борина, Доња Трешница, Цулине, Велика Река, у градској зони општине Мали Зворник и непосредној близини рудника антимона у Столицама, у општини Крупањ. Раније у октобру ови подаци прикупљани су на подручју општине Љубовија.

На основу прикупљених података наредних месеци, у наставку пројекта, уследиће израда Плана управљања ризиком од природног хазарда на подручју Малог Зворника, Љубовије и Крупња, којој ће претходити састанак представника организација цивилног друштва (ОЦД) у Подрињу са доносиоцима одлука на националном нивоу, ради упознавања надлежних у републици са активностима на локалу.

{gallery}2014teren_malizvornik{/gallery}