Mali Zvornik, 25.10.2014. god

Registrovanje i geografsko pozicioniranje oblasti podložnih poplavama i klizištima obavljeno je krajem oktobra u opštinama Mali Zvornik i Krupanj, čime su završene aktivnosti na terenu u okviru projekta „Dijalog za prevenciju prirodnog hazarda“.

Sunčani oktobarski dani i produženo Miholjsko leto omogućili su članovima ekspertskih i projektnih timova da lakše obave posao na terenu i stignu i do najudaljenijih delova opština, teško pogođenih majskim nepogodama. Prikupljanje podataka o lokalitetima izloženim riziku od poplava i klizišta vršeno je u selima Radalj, Donja Borina, Donja Trešnica, Culine, Velika Reka, u gradskoj zoni opštine Mali Zvornik i neposrednoj blizini rudnika antimona u Stolicama, u opštini Krupanj. Ranije u oktobru ovi podaci prikupljani su na području opštine Ljubovija.

Na osnovu prikupljenih podataka narednih meseci, u nastavku projekta, uslediće izrada Plana upravljanja rizikom od prirodnog hazarda na području Malog Zvornika, Ljubovije i Krupnja, kojoj će prethoditi sastanak predstavnika organizacija civilnog društva (OCD) u Podrinju sa donosiocima odluka na nacionalnom nivou, radi upoznavanja nadležnih u republici sa aktivnostima na lokalu.

{gallery}2014teren_malizvornik{/gallery}