Представници хришчанског удружења „Хлеб живота” су у уторак 30.09.2014. у сали Скупштине општине уручили новчану помоћ породицама које су претрпеле одређени вид штете од поплава у општини Мали Зворник. Донација је реализована у оквиру програма „Обнова домаћинстава и бизниса од последица поплава у Србији – РЕХАБ”, који финансира Канцеларија америчке организације УСАИД за међународну помоћ у несрећама.

Најугроженијим породицама додељене су три врсте помоћи. За власнике пољопривредних газдинстава и малих радњи обезбеђена је донација у износу од 750 и 1.500 долара у динарској противредности, како би поново покренули пословање и обновили производњу. Поред тога, одређени број породица је примио износ од 330 долара за ситније поправке на стамбеним објектима или набавку најнеопходнијег покућства. Износ финансијских средстава зависи од врсте донације, нивоа настале штете и угрожености примаоца помоћи.

РЕХАБ је краткорочни програм који има за циљ пружање неопходне хитне помоћи домаћинствима и предузетницима и покретање процеса њихове обнове од штета насталих као последица катастрофалних мајских поплава и клизишта. На територији западне и централне Србије програм реализује међународна организација „Mercy Corps“, у сарадњи са локалним партнерима „Хлеб живота” и „Агроинвест”.

{gallery}2014rehab{/gallery}