Predstavnici hriščanskog udruženja „Hleb života” su u utorak 30.09.2014. u sali Skupštine opštine uručili novčanu pomoć porodicama koje su pretrpele određeni vid štete od poplava u opštini Mali Zvornik. Donacija je realizovana u okviru programa „Obnova domaćinstava i biznisa od posledica poplava u Srbiji – REHAB”, koji finansira Kancelarija američke organizacije USAID za međunarodnu pomoć u nesrećama.

Najugroženijim porodicama dodeljene su tri vrste pomoći. Za vlasnike poljoprivrednih gazdinstava i malih radnji obezbeđena je donacija u iznosu od 750 i 1.500 dolara u dinarskoj protivrednosti, kako bi ponovo pokrenuli poslovanje i obnovili proizvodnju. Pored toga, određeni broj porodica je primio iznos od 330 dolara za sitnije popravke na stambenim objektima ili nabavku najneophodnijeg pokućstva. Iznos finansijskih sredstava zavisi od vrste donacije, nivoa nastale štete i ugroženosti primaoca pomoći.

REHAB je kratkoročni program koji ima za cilj pružanje neophodne hitne pomoći domaćinstvima i preduzetnicima i pokretanje procesa njihove obnove od šteta nastalih kao posledica katastrofalnih majskih poplava i klizišta. Na teritoriji zapadne i centralne Srbije program realizuje međunarodna organizacija „Mercy Corps“, u saradnji sa lokalnim partnerima „Hleb života” i „Agroinvest”.

{gallery}2014rehab{/gallery}