11.11.2016. godine

U Radalju su u toku radovi na rekonstrukciji dela kanalizacione mreže u koji se ulivaju otpadne vode iz OŠ „Stevan Filipović“ i obližnjeg doma kulture.

Radove, čija vrednost iznosi 2 miliona i 300 hiljada dinara, finansira Opština Mali Zvornik. 

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića u pitanju je prva faza radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Radalju, kojom se rešava problem čestog začepljenja kanalizacije u školi i domu kulture, nakon čega je u planu i obnova preostalog dela kanalizacione mreže u centru sela.

 

Radovi na obnovi pomenutog dela kanalizacije obuhvataju iskopavanje jame, postavljanje septičke jame, zapremine 30 m3, sa prečistačima i zamenu pripadajućih cevi u sklopu kanalizacije. 

Direktor osnovne škole u Radalju Milan Marković rekao je da se radi o savremenom kanalizacionom sistemu, iz kojeg se nakon tretmana ispušta 90 % čista voda. 

“Postavljanje same septičke jame ne traje dugo, ona se brzo montira, u toku jednog dana, ali će za sve ostale radove biti neophodno dvadesetak dana, koliko je i predviđeno da traje realizacija projekta”, objasnio je Marković.