Мали Зворник, 17.06.2014. године

На донаторској вечери у Дому омладине у Београду вечерас је прикупљено 348 хиљада динара неопходних за санацију школског игралишта у Великој Реци.

За време мајских поплава школско игралиште у овом селу у потпуности је затрпано наносима земље, камења и муља. Уништена је ограда око игралишта и прилаз игралишту преко реке. Захваљујући донаторима који су се одазвали да помогну општини Мали Зворник у борби са последицама непогода, санација школског игралишта у Великој Реци биће могућа током лета. На овај начин становници Велике Реке моћи ће да очисте и санирају поплавњено школско игралиште и обезбеде сигурно место за учење и игру за око 200 деце и младих.

Мотивациони говор и презентацију општине Мали Зворник окупњеним  донаторима, међу којима су биле бројне јавне личности, одржали су Невена Ђукановић, координаторка Канцеларије за младе Мали Зворник и Борис Катић, администратор у Општинској управи Мали Зворник.

На вечерашњем донаторском скупу, осим за Мали Зворник, новчана средства прикупљена су и за помоћ општинама Крупањ и Трстеник, које су такође претрпеле велике штете од поплава.

Донаторско вече у Дому омладине у Београду организовала је фондација Catalyst  у сарадњи са НВО „Србија у покрету“, у оквиру иницијативе „Добро Чини Ти“.