Mali Zvornik, 17.06.2014. godine

Na donatorskoj večeri u Domu omladine u Beogradu večeras je prikupljeno 348 hiljada dinara neophodnih za sanaciju školskog igrališta u Velikoj Reci.

Za vreme majskih poplava školsko igralište u ovom selu u potpunosti je zatrpano nanosima zemlje, kamenja i mulja. Uništena je ograda oko igrališta i prilaz igralištu preko reke. Zahvaljujući donatorima koji su se odazvali da pomognu opštini Mali Zvornik u borbi sa posledicama nepogoda, sanacija školskog igrališta u Velikoj Reci biće moguća tokom leta. Na ovaj način stanovnici Velike Reke moći će da očiste i saniraju poplavnjeno školsko igralište i obezbede sigurno mesto za učenje i igru za oko 200 dece i mladih.

Motivacioni govor i prezentaciju opštine Mali Zvornik okupnjenim  donatorima, među kojima su bile brojne javne ličnosti, održali su Nevena Đukanović, koordinatorka Kancelarije za mlade Mali Zvornik i Boris Katić, administrator u Opštinskoj upravi Mali Zvornik.

Na večerašnjem donatorskom skupu, osim za Mali Zvornik, novčana sredstva prikupljena su i za pomoć opštinama Krupanj i Trstenik, koje su takođe pretrpele velike štete od poplava.

Donatorsko veče u Domu omladine u Beogradu organizovala je fondacija Catalyst  u saradnji sa NVO „Srbija u pokretu“, u okviru inicijative „Dobro Čini Ti“.