Мали Зворник, 24.06.2020. године  

Први контигент машина неопходних за рад фабрике текстила у Малом Зворнику пристигао је данас у просторије погона у индустријској зони у Доњем Насељу. 

Истоварање машина обављено је у присуству представника инвеститора, компаније „Maydenim tekstil“ и челника локалне самоуправе. 

Према речима председника општине Зорана Јевтића, транспорт преосталих машина је у току, а биће допремљене по завршетку царинских процедура. 

Он је навео да ће ових дана, упоредо са радом на инсталирању машина у погону, бити обављене и административне процедуре за запослење прве групе од 72 радника, док ће, за око месец или два, уследити ангажовање још 72 радника. 

Разговори послодавца са кандидатима за посао који ће бити ангажовани у првом кругу запошљавања обављени су протекле седмице у сали Скупштине општине Мали Зворник, у присуству представника локалне самоуправе и Националне службе за запошљавање. 

У фабрици текстила коју у Малом Зворнику, уз подршку општине, покреће турска компанија „Mydenim tekstil“, од уторка, 16. јуна, запослено је 10 инструктора за обуку будућих радника. 

Обавеза предузећа, по споразуму и уговорима потписаним са општином Мали Зворник, је да у року од две године у фабрици ангажује укупно 300 радника. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2020/2020-06-24_masine_fabrika{/gallery}