Mali Zvornik, 24.06.2020. godine  

Prvi kontigent mašina neophodnih za rad fabrike tekstila u Malom Zvorniku pristigao je danas u prostorije pogona u industrijskoj zoni u Donjem Naselju. 

Istovaranje mašina obavljeno je u prisustvu predstavnika investitora, kompanije „Maydenim tekstil“ i čelnika lokalne samouprave. 

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, transport preostalih mašina je u toku, a biće dopremljene po završetku carinskih procedura. 

On je naveo da će ovih dana, uporedo sa radom na instaliranju mašina u pogonu, biti obavljene i administrativne procedure za zaposlenje prve grupe od 72 radnika, dok će, za oko mesec ili dva, uslediti angažovanje još 72 radnika. 

Razgovori poslodavca sa kandidatima za posao koji će biti angažovani u prvom krugu zapošljavanja obavljeni su protekle sedmice u sali Skupštine opštine Mali Zvornik, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje. 

U fabrici tekstila koju u Malom Zvorniku, uz podršku opštine, pokreće turska kompanija „Mydenim tekstil“, od utorka, 16. juna, zaposleno je 10 instruktora za obuku budućih radnika. 

Obaveza preduzeća, po sporazumu i ugovorima potpisanim sa opštinom Mali Zvornik, je da u roku od dve godine u fabrici angažuje ukupno 300 radnika. 

Ljiljana Ristanović

{gallery}/2020/2020-06-24_masine_fabrika{/gallery}